Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Potkategorije

  • Učenici

    Na ovoj stranici nalaziće se tekstovi o inkluzivnom obrazovanju namenjeni učenicima, kao i tekstovi čiji su autori učenici u kojima će oni opisivati svoje iskustvo obrazovanja – bilo da su u pitanju učenici iz osetljivih društvenih grupa, ili njihovi drugovi i drugarice koji nemaju teškoće, kao i drugi učenički radovi inspirisani inkluzivnim obrazovanjem i socijalnom inkluzijom uopšte.

  • Roditelji

    Izmenama zakonskih propisa u oblasti obrazovanja od 2009. godine do sada, roditelji dobijaju značajnu ulogu u donošenju odluka o školovanju njihove dece. Podstiče se saradnja roditelja i zaposlenih u obrazovnim ustanovama, oni donose odluku o upisu u školu i vrsti škole koju će pohađati njihovo dete.

    Uloga roditelja naročito je značajna kad je u pitanju obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju, sa invaliditetom, sa specifičnim teškoćama u učenju kao i dece koja potiču iz socijalno-nestimulativnih sredina.

    Da bi roditelji mogli da donose odluke i učestvuju u radu timova koji planiraju podršku za decu neophodno je da budu dobro informisani i da razumeju svoju ulogu.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF